⠀⠀

Ajankohtaista

Hyvää uutta vuotta 2024!

Uusi vuosi 2024 lähtee liikkeelle kesäisellä Antinmäen tilan esittelyvideolla.
Kiitos Jenkkimutsi maalla Laila Uljas vierailustasi heinäkuussa ja hyvistä keskusteluista maatalouteen, metsätalouteen, maaseutuun ja kaupunkeihin sekä erittäin tärkeään huoltovarmuuteen liittyen.
Mainion videon myötä toivotamme hyvää uutta vuotta!

Jari, Katriina ja Aleksandra

24.5.2023

Toukosiunaus Antinmäellä

Antinmäki sai kunnian toimia tilana, jossa Mäntyharjun seurakunnan Pertunmaan kappeliseurakunta toimitti toukosiunauksen vuosimallia 2023 yhdessä Pertunmaan Eläkeliiton kanssa.

Mukana oli väkeä Pertunmaalta ja lähikunnista. Hienoa oli saada vieraiksi myös Pertunmaan yhtenäiskoulun viidennen luokan oppilaita opettajansa johdolla.

Aurinkoisesta kesäpäivästä nautti Antinmäen tilalla yli 80 ihmistä monesta sukupolvesta.

Antinmäen tilalle on aina ollut tärkein ajattelutapa ylisukupolvisuus. Tila on aina vain hetken lainassa, kuten nykyinen isäntä Jari Leppä sanoi.
Kaikki viljely ja ruuan tuottaminen tapahtuu luonnon ehdoilla ja talonpoikaista toimintamallia kunnioittaen niin, että seuraava sukupolvi voi saada hoitaakseen hyvinvoivan ja elinkelpoisen maatilan, jolla yritystoimintaa harjoittaa.


Antinmäellä tuotetaan suomalaista laatumaitoa, joten eläinten hyvinvointi on ykkösasia kaikessa toiminnassa ja peltoviljelyä harjoitetaan eläinten tarpeet huomioiden. Myös hevoset on aina olleet osa tilan toimintaa.


Myös kiertotalous sekä yhteistyö oman ja naapurikylien yrittäjien kanssa sekä toimintatapana ”viljely ja varjelu” ovat perusteina kaikelle toiminnalle.
Juuri siksi oli isolla porukalla hienoa siunata maa ja pellot tulevalle kasvukaudelle, laulaa virret yhdessä sekä toivoa taivaan isältä varjelusta ja hyvää satoa.


Toukosiunauksen päätteeksi nähtiin vielä hieno hetki, kun kolme sukupolvea – Lahja, Jari ja Aleksandra Leppä, kylvivät yhdessä peltoa vanhaan tapaan.
Erityisen arvokkaaksi päivän huipentumaksi kaikki tilan kylvötyöt tältä keväältä saatiin päätökseen.

Tapahtuma jatkui kahvittelulla sekä Antinmäen navettaan ja tilan toimintaan tutustumisella. Myös Antinmäen tilan maitobaari eli tilamaidon suoramyyntipiste avattiin päivän kunniaksi. Harvinaisuutena oli tarjolla Samba-lehmän ternimaitoa, joka olikin todella suosittu tuote.

Antinmäen tilan maitobaari, jossa on tarjolla tilan rouvien raakamaitoa omiin tai ostettaviin pulloihin, on tulevana kesänä avoinna launtaisin kello 10 – 15.
Antinmäen tila on osa Koirakiven lähiruokakierrosta!

Kiitos arvokkaasta tapahtumasta kaikille järjestäjille ja osallistujille!

Jari, Katriina ja Aleksandra


2.12.2022

Komeiden lukemien juhla



Antinmäellä vietettiin 2.12.2022 hienoa hybridijuhlapäivää, kun samaan aikaan juhlittiin neljää komeaa lukemaa: Ami 60 000 työtuntia, Iskelmä 100 000 kiloa maitoa, laatumaitoa 25 vuotta ja Salla 40 vuotta.

Jari ja Katriina Leppä, Salla Husu ja Aimo Punavaara.

Antinmäen tilalla 32 vuotta ja 3 kuukautta työskennellyt Aimo Punavaara eli meidän Ami jäi eläkkeelle noin 60 000 työtunnin jälkeen.
Me teimme vuonna 1990 Amin kanssa yksityiskohtaisen työsopimuksen. Se kuului näin: Tuletko muutamaksi viikoksi töihin?

Nyt viikkoja on muutamia kulunut. Ami on ollut kaikki vuosikymmenet sitoutunut, ahkera ja joustava työntekijä, joka on aina hoitanut tilan töitä kuin omiansa.
Amin työrupeamasta valtaosan, 24 vuotta, Antinmäen isäntä Jari on ollut kansanedustajana eli käytännössä aina muualla, mikä nostaa Amin työpanoksen arvoa entisestään. On selvää, että Ami tietää monet tilan päivittäiset asiat isäntää paremmin. Ami on ollut Antinmäelle korvaamaton työntekijä, jota kiitämme valtavasta työpanoksesta, mukavista huumorin täyttämistä vuosikymmenistä ja ystävyydestä.

Karjamestaritar Salla Husu, Antinmäen toinen työntekijä, täytti 40 vuotta. Salla on ollut Antinmäellä – Amin tavoin – töissä puolet elämästään eli melkein 20 vuotta. Salla tekee upeaa työtä ja tuntee Antinmäen lehmät erittäin hyvin. Olemme kiitollisia, että Salla on sitoutunut Antinmäen tilan toimintaan. Toivottavasti yhteisiä vuosia on vielä paljon edessä!

Antinmäki sai keväällä Walter Ehrströmin säätiön kultaisen mitalin 25 vuotta jatkuneesta korkealuokkaisen maidon tuottamisesta.
Lisäksi saimme juhlia Antinmäen Iskelmää, josta tuli viime vuonna Antinmäen maitotilan historian toinen satatonnari eli yli 100 000 kiloa maitoa tuottanut lehmä.
Vuonna 2011 syntynyt Iskelmä on mainio persoona, navetan kuningatar ja todellinen johtajalehmä, joka on jatkanut lypsämistä erittäin kovalla maitotuotoksella – taitaa maidon kilomäärä olla nyt jo 116 000 kiloa. Neljä täysperävaunullista maitoa on kova juttu.

Antinmäen Iskelmä, tuore satatonnari, on persoonallinen lehmärouva.

Ilman Amin ja Sallan työpanosta komeat lukemat eivät olisi olleet mahdollisia. Kuten yksi yhteistyökumppaneista hienosti muotoili: ”Teillä on maitotilallisina isot saappaat. Nämä kaksi ihmistä ovat auttaneet siinä, että saappaat kulkevat oikeaan suuntaan.”
Haluamme kiittää myös kaikkia muita Antinmäen osaavia ja loistavia yhteistyökumppaneita kuluneista vuosista. Sekä korkealaatuiset työsuoritukset että yhteiset kahvitauot ovat meille tärkeitä ja vaikuttavat merkittävällä tavalla tilan menestymiseen. Kiitos teille kaikille hyvästä yhteistyöstä!

Iloisin mielin kohti uudenlaista arkea,

Katriina, Jari ja Aleksandra

Juhlapäivää vietettiin yhteistyökumppaneiden kanssa lämpimissä tunnelmissa.

9.11.2022

Tulevaisuuden pohdintoja

Antinmäellä on aina ollut tapana miettiä asioita pitkällä aikajänteellä. Kestävää tulevaisuutta ja tulevaisuuden suuntaa on pohdittu viime aikoina erityisen paljon, kun isännän pitkä ura eduskunnassa ensi vuonna päättyy
ja muitakin muutoksia on arkeen tulossa.
Ulkopuolista osaamista on tilalla käytetty aina paljon ja yksi pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista, Pro Agria,
on julkaissut ajatuksiamme tilan tulevaisuudesta.
Tiivistyksenä, että meille tärkeintä on kehittää Antinmäen tilaa eteenpäin ja kasvattaa 18. sukupolvi, mutta
uusia juttuja tarvitaan ja pohdintoja on tehtävänä paljon.
Koko juttu on luettavana täällä.

Katriina ja Jari

Jari ja Katriina Leppä. Kuva: Nina Maununaho

4.6.2022

Kesä on vihdoin täällä ja luonto tarjoaa parastaan!
Vaikka kevät oli myöhässä, Antinmäen tilan peltotyöt on saatu aikataulussa ja suunnitelmien mukaan tehtyä. Mikäli luoja suo satoa, lypsykarjamme syö tänäkin vuonna omilla pelloilla viljeltyjä rehuja.
Antinmäen eläimet ulkoilevat läpi vuoden, mutta kesän ensimmäiset askeleet laitumella ja ensimmäiset maistiaiset vihreästä nurmesta
tekevät joka vuosi lehmät onnellisiksi.
Meitä viljelijöitä luonto helli kevään peltotöiden päätteeksi erittäin kauniilla sateenkaarella, joka heijastui siniselle taivaalle Antinmäen tilakeskuksen ylle.

Luottavaisin mielin kohti uutta kasvukautta,

Katriina ja Jari

25.4.2022

Saimme maanantaina kunnian vastaanottaa Walter Ehrströmin säätiön kultaisen mitalin korkealuokkaisen maidon tuottamisesta.
Kultainen mitali myönnetään, kun tilalla tuotettu maito on täyttänyt parhaan laatuluokituksen eli E-luokan kriteerit 25 vuoden ajan. Parhaan laatuluokan maidossa on matalat solu- ja bakteeriluvut eikä maidossa esiinny antibiootteja, pesuaineita tai muita vierasaineita, mikä vaatii tilalta korkeaa laatua kaikissa maidontuotannon vaiheissa.
Meille kultainen mitali on virallinen tunnustus siitä, että olemme jo yli 25 vuoden ajan onnistuneet työssämme suomalaisen, korkealaatuisen maidon tuottajina ja voimme olla ylpeitä Antinmäen tilan toimintatavoista.

Katriina ja Jari

Walter Ehrströmin säätiön puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio luovutti palkinnon Jari, Aleksandra ja Katriina Lepälle.
Kultainen mitali myönnetään tunnustuksena parhaan laatuluokituksen eli E-luokan kriteerit täyttävän maidon tuottamisesta 25 vuoden ajan.

24.4.2022

Tervetuloa Antinmäen tilan tuoreille verkkosivuille!
Sivuilta löytyy tietoa monipuolisesta maaseutuyrityksestämme.